Kundanpassade cylindrar

Med utgångspunkt från vårt standardsortiment kan Tubex även erbjuda kundanpassade hydraulcylindrar. Det kan vara mindre anpassningar med tex anpassade inbyggnadsmått, vridning av anslutningar eller smörjnipplar. Det kan också vara kundanpassningar för att klara högre systemtryck än våra standardsortiment. Även dimensionsmässigt så tillverkar vi betydligt grövre och kraftigare cylindrar i detta sortiment. Upp till kolvdiameter 200mm kan erbjudas.

Cylindrarna är grundmålade som basalternativ och annan lackering enligt överenskommelse. Här kan du läsa mer här om våra olika ytbehandlingar.

Vi kundanpassar utifrån dina behov

Det kan också vara mer komplexa tillägg som inbyggda ventilfunktioner, ändlägesdämpningar, lägesgivare eller helt applikationsunika infästningar och liknande. Inom kundanpassning ser vi också till att välja rätt material och ytbehandling. Kanske är det en extra utsatt produkt där rost eller stensprut kan vara besvärande?

Vi är en erfaren OEM-tillverkare av hydrauliska lösningar

Merparten av vår tillverkning går till våra sk OEM-kunder inom olika branscher. Vi designar då cylindrar som både med funktion och estetiska lösningar optimeras för den unika produkt och funktion den avses till. Du har med säkerhet sett våra produkter någon gång inom industri, entreprenad, lantbruk eller andra branscher där vi verkar, allt utan att veta att Tubex stolt producerar dessa cylindrar år efter år. Vi är en lågmäld tillverkare som jobbar med långvariga relationer. Våra kunder byts sällan ut, men vi fyller gärna på med nya utmaningar.

Våra kundunika lösningar säljs världen över

Sedan 1982 när Tubex startade har kundunika lösningar varit en viktig del av verksamheten och genom åren har vi skaffat oss nyttig erfarenhet av dessa. I vår egen testutrustning har vi också möjlighet att utmattningstesta nya konstruktioner, en värdefull möjlighet som ger oss viktiga svar i ett tidigt skede. Våra kunder finns i huvudsak i Skandinavien, men våra produkter kan sedan återfinnas i maskiner och utrustning som säljs världen över.

Tiltrotator
Tiltrotator

Heavy Duty

Efter alla utmaningar, inte minst inom redskap för entreprenadmaskiner så har vi utvecklat vårt sk Heavy Duty-program. Här finns allt det extra gods som behövs om det är hårda smällar och höga systemtryck som gäller.

Tubex HD-sortiment sträcker sig mellan storlekar 80/50 till 200/120

Lascylinder

Berätta om dina utmaningar så ska vi se vad vi kan erbjuda som lösning.