Om Tubex AB

Tubex AB / E2 Systems omsätter strax över 50MSEK. Vi är ett privatägt bolag med 35-talet anställda, två fabriker och två varumärken.

Vårt huvudsakliga varumärke är Tubex, vilket denna hemsida ägnas åt. Dessutom har vi ett varumärke som heter E2 Systems vars betydligt mindre verksamhet finns i Borås och beskrivs närmare på www.e2systems.se . Det senare är ett produktsortiment av borr- och gängenheter för automatisering som säljs world wide via återförsäljare med USA och Sverige som största enskilda marknader.

Vår fabrik i Tranås ägnar sig enbart åt Tubex-produkter och fokuserar på tyngre hydraulcylindrar med teleskopcylindrar som specialitet. Fabriken i Borås, vilken också är huvudkontor, bedriver verksamhet både inom Tubex och E2 Systems. Inom Tubex är Boråsfabriken fokuserad på pneumatik- och vattencylindrar, vridcylindrar samt mindre hydraulcylindrar och –system.

Ägandet är samlat i Tranbor Oy AB, vilket i sin tur ägs av Håkan Marby (styrelseordförande boende i Ulricehamn), Sten-Anders Eriksson (styrelseledamot från Mariehamn på Åland).

Hydraulcylindrar